1. Het modelleren in was, met behulp van een vergrootglas 2. Het begin... de 4 poten van een hond 3. langzaam wordt het geraamte en de verhoudingen van de hond opgebouwd. 4. de was (een soort elastisch kaarsvet) wordt met behulp van een vlam vloeibaar gemaakt..
Sorry, your browser doesn't support Java(tm). 5. .. waarna er een soort 3Dimensionale tekening mee kan worden gemaakt.stukje bij beetje wordt de hond verder geperfectioneerd, élk detail en uitdrukking wordt zo in de was getekend. 6. Als er genoeg honden in was zijn gemaakt, worden ze met velen tegelijk op een 'boom' van was gezet.
De afzonderlijke takken bestaan uit verschillende hondjes.
7. Er wordt gips om de 'boom' gegoten, en als dit hard geworden is, wordt de was uit het gips gesmolten.
8. Als alle was weg is (verdampt) wordt er vloeibaar zilver ingegoten. 9. Er zit nu een zilveren 'boom' in het gips in plaats van een boom van was. 10. Om de zilveren boom uit het gips te krijgen, moet de nog gloeiendhete boom.... 11. ..afgekoeld worden in koud water. Door de enorme hitte bruist het gips van het hete metaal.
12. Waarna er een boom van zilver overblijft.. de was en het gips zijn verloren gegaan. 13. De afzonderlijke takken worden afgeknipt en... de hond bestaat uit zilver ! 14. van was.. naar zilver 15. Nu komt het 'afwerken' van het nog ruwe zilver, na onder andere vijlen en polijsten, gaat het zilver glimmen en...
16. Het is een sierraad geworden, een perfecte miniatuurcopie van een hondenras met alle detaills van het ras.